אי אפשר להמציא את זה: יום השוקולד–קרמל הבינלאומי שחל מידי שנה ב-19.3, עושה כבוד לאחד הממתקים האהובים על אנשים רבים בכל הגילאים בארץ ובעולם, כאשר השילוב של שניהם יחדיו מוכר כאחד הזיווגים הטעימים ביותר בהיסטוריה של אי פעם. מערכת ג'ננה לא רצתה לאכזב את קוראיה האדוקים שמתים על שוקולד קרמל והחליטה לפרסם לכם מתכון לפונדו פירות עם רוטב שוקולד קרמל מושלם.
מצרכים לרוטב השוקולד- קרמל:
100 גרם סוכר (כוס סוכר)
50 גרם שוקולד מכל סוג
120 מ"ל שמנת להקצפה (עשירה בשומן 38% )
(ניתן להמיר את השמנת לחצי כמות מים)
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות (רכה מעט)
מעט תמצית וניל.
אופן ההכנה: מניחים את הסוכר בסיר שטוח (שכבה אחידה), על להבה בינונית-גבוהה.
מערבבים בעדינות את הסיר עם כף עץ, או לחלופין מנענעים אותו לצדדים עד שהסוכר עד שצבעו הופך לחום דבש.
במקביל, מחממים את השמנת עד להרתחה מלאה.
ומוסיפים לאט לאט את החמאה את לסוכר המקורמל ומערבבים יחד לתערובת אחידה. לאחר מכן, מוסיפים את השמנת הרותחת. לא להיבהל! השמנת תבעבע מאוד. להמשיך לערבב למשך 10 דקות ותוך כדי להוסיף תמצית וניל עד להסמכה מלאה.
מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד ומערבבים.
מצננים את הרוטב ושומרים לכל שימוש. אם התערובת מתקשה – אפשר לחמם במיקרוגל לכמה דקות.
נועצים כל פרי על שיפוד עץ: תפוחי עץ, תותי שדה, תמרים ומצפים ברוטב . אפשר גם לפזר איזו תוספת שרוצים: שבבי קוקוס, גרידת תפוז, שברי שקדים, סוכריות וכיוב, ולקרר עד התייצבות.
המתכון באדיבות הוסטס.