השבעה באוקטובר היה אחד הימים הקשים שידעה מדינת ישראל מאז הקמתה, ועם זאת, אם נוכל להצביע על נקודת אור קטנה- האירוע הנושא חשף את פניה היפות של מדינת ישראל. הרבה גיבורים וגיבורות שהקריבו את נפשם למען המדינה, שנלחמים גם כעת בחזיתות השונות וחברה אזרחית שפועלת ללא לאות לסייע, להסביר, לתווך ולשתף. לרגל יום הנשים הבינלאומי שיצויין ב-8 במרץ, בחרנו 10 נשים שראויות להיקרא גיבורות השנה. אתם תקבעו- מי תהיה גיבורת השנה שלכם?
[forminator_poll id="1600"]
קרדיטים לתמונות:
נטלי דדון, יח"צ
נועה תשבי, צילום מסך מ"רשת 13"
שנטל בלזברג, צילום: מאיר פבלובסקי
עו"ד עמית סוסנה, תמונות מתוך עמודי האינסטגרם
חכ"ל שירלי פינטו, צילום: אריאל זנדברג
רפ"ק שושנה מאלי, צילום: דוברות המשטרה
שלי שם טוב, מתוך קליפ של נעם חורב ולורן פלד "מחר זה ייגמר"
רחל אדרי, צילום מסך מ"רשת 13"
ענבל רבין ליברמן, צילום מתוך עמוד האינסטגרם
נטלי דדון
דוגמנית, אשת עסקים ואושיית רשת שמאז תחילת הלחימה מסייעת בקידום ההסברה הישראלית בעברית ובאנגלית, מלווה חיילים וחיילות פצועים ודואגת להרים את המורל של חיילנו בחזיתות השונות.
נועה תשבי
נועה תשבי כבר הוגדרה ב-2022 כשליחה מיוחדת למאבק באנטישמיות מטעם משרד החוץ. מזה שנים שנעה פועלת למען יהודים בארץ ובתפוצות ונלחמת בארגוני BDS, גם אחרי שסיימה את תפקידה הרשמי במשרד. עם היוודע דבר אירועי ה7 באוקטובר היא החלה במסע הסברה חוצה גבולות, גייסה קולגות וסלבריטאים שיעמדו לצד ישראל, עמדה בהפגנות, קיימה מחאות והתרימה כספים לסיוע לחיילים, למפונים, לפצועים ולמשפחות השכולות.
שנטל בלזברג
מנכ"לית עמותת "משפחה אחת" המסייעת לנפגעי טרור אזרחים וחיילים. מאז תחילת הלחימה שולשה הפעילות של העמותה, כשרכזיה ומתנדביה פוקדים יום-יום משפחות שכולות ופצועים בבתי החולים. העמותה מוציאה משלחות של הורים שכולים לריפוי ושיקום ביער הסודי בקפריסין מזה 3 חודשים.
עו"ד עמית סוסנה
נחטפה לשבי החמאס ב7 באוקטובר מהמסיבה ברעים ושוחררה לאחר 55 ימים. בתקשורת פורסם רגע חטיפתה של עמית, כשהיא נלחמת בעוצמה להתנתק משוביה. בחזרתה ארצה, כפי שנהגו חטופות רבות, היא הרימה ראש בגבורה וצעדה ללא מורא חזרה לישראל. למרות המצב המורכב, והחוויה הנוראית שעברה עליה, היא, והחטופות ששוחררו איתה, בחרו לספר לכלי התקשורת את האמת על שוביהן, כיצד התייחסו אליה ובעיקר- הן מציפות כל יום ויום את החשיבות שבהחזרת החטופות והחטופים הביתה. יחד איתה שבו עוד 87 חטופים כשהם בחיים, עמית מייצגת את כולן וכולם.
חכ"ל שירלי פינטו
כשהחלה המלחמה, חכ"ל שירלי פינטו קיבלה שלל בקשות לעזרה מאנשים עם מוגבלות. פינטו, שבשל היותה חירשת הפכה לסמל ולכתובת לפניות מצד אוכלוסיית האנשים עם המוגבלות פנתה לעמותת "שווים", שזיהו גם הם את הצרכים הרבים שצצו לאוכלוסייה הזו בשל המצב המורכב במדינה, וכך נולד החמ"ל הסגול: מיזם שנותן מענה לכל הצרכים והבעיות שיש לאנשים עם מוגבלות בעקבות הלחימה, הכולל מוקד פניות ומענים בסיוע מפעל הפיס
רפ"ק שושנה מאלי
קצינת מתנדבים במרחב לכיש אשר השתתפה בגבורה רבה על הקרב בתחנת המשטרה בשדרות שספגה אבדות רבות. במשך 8 שעות לחמה באינטנסיביות בעשרות מחבלים, עם כוח אדם מצומצם לצידה, וכשידה מרוסקת.
שלי שם טוב
שלי הפכה לסמל בעל כורחה, כשבנה, עומר, נחטף לעזה ב7 באוקטובר מהמסיבה ברעים. שלי נטלה על עצמה להיות הקול והפה של משפחות החטופים מהרגע הראשון ובוחרת בכל יום לקום ולהיאבק, באמצעות המרחב התקשורתי, להשבת החטופים הביתה.
רחל אדרי
גיבורה שזכתה לכינוי "רחל מאופקים". ב7 באוקטובר היא ובעלה נשבו בביתם ע"י אנשי חמאס שאיימו עליהם בנשקים ורימון. רחל, שבנה משרת במשטרה באזור, התנהלה בתושייה רבה ותוך כדי שהיא מאכילה ומעסיקה את המחבלים, היא העניקה לצוות החילוץ מידע לגבי המחבלים שאיתה בבית. למרות שהרגישה פחד והייתה תחת איום, רחל התנהלה בקור רוח ובגבורה אמתית.
ענבל רבין ליברמן
רכזת הביטחון של קיבוץ ניר עם. ענבל התעוררה ב7 באוקטובר עם הישמע "צבע אדום" ברחבי העוטף. מהר מאוד היא זיהתה חדירת מחבלים והחלה להפעיל את כיתת הכוננות בקיבוץ, תוך שהיא מחלקת נשקים ומשימות. בתושייה רבה היא הכינה תוכנית עבודה, יצרה מארבים למחבלים והעמידה חברים חמושים על הגדר של הקיבוץ. בזכות ההחלטה המוקדמת הזו, נמנעו עשרות נפגעים בנפש.